fbpx

Sare de mare

saredemare

Sarea de mare este o sare obținută prin evaporarea apei de mare , este utilizată în bucătărie și produsele cosmetice.Este istoric numită sare de golf, sare de dafin sau sare solară.În general, mai scumpă decât sarea de masă, este frecvent utilizată în bucătăriile gourmet și cele ce fac chips-uri de specialitate, în special soiul ceainic fiert (cunoscut sub numele de mână-fiartă în Marea Britanie/Europa). Sărurile minerale au fost mult timp extrase ori de câte ori a fost disponibil, minele de sare din Hallstatt fiind cel puțin din epoca fierului . Cu toate acestea, există multe locuri în care sărurile minerale nu sunt prezente.Surse alternative de pe o coastă, de asemenea, au fost exploatate de mii de ani. Principiul de producție este evaporarea apei de mare ce conține saramură . În zonele cu clima caldă și uscată acest lucru poate fi realizat în întregime cu ajutorul energiei solare, dar în alte climate trebuie alte surse alternative și de multe ori costisitoare de combustibil, dacă totuși trebuie trebuie să fie utilizate. Din acest motiv, producția modernă de sare de mare este aproape în întregime găsită în Marea Mediterană și alte climate calde, uscate.

Depuneri de sare pe malul Mării Moarte, Iordania Aceste locuri sunt numite astăzi “fabrică de sare”, în loc de vechiul cuvânt în engleză, “salină” . O salină antică sau medievală a putut fi stabilită în cazul în care acolo a fost:  1.Accesul la o piață de sare;  2.O coastă gen rafturi, protejate împotriva expunerii la mare;  3.O alimentare cu combustibil ieftin și ușor de lucrat, de preferință la soare;  4.Un alt compromis, cum ar fi agricultura pastorală sau tăbăcirea, care ar putea beneficia de apropierea de salină (prin producerea, de exemplu, de piele sau carne sărată) care, la rândul lor, furnizează pentru salină o piață locală.   În acest fel, diverse ateliere de meșteșugărie sau de preparare a alimentelor cu sare se ajută reciproc din punct de vedere economic. Acest lucru a fost model în timpul perioadelor de romane și medievale, în estul Angliei. Acolo, mareea adus saramură, iar extragerea sării a fost amplă.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>