Termenul „sare” se poate referi la:
Sare gemă, clorură naturală de sodiu (sinonim: halit); Sare de bucătărie, denumire populară a clorurii de sodiu; Sare de mare, sare marină din apa mărilor și oceanelor. Sare de lămâie, denumire populară atribuită acidului citric; Sare amară, denumire populară a sulfatului de magneziu; Sare Seignette, tartrat mixt de sodiu și potasiu; Sare de măcriș, combinație moleculară de acid oxalic cu oxalat acid de potasiu; Sare potasică, îngrășământ agricol (amestec al clorurii de potasiu cu silvinit și kainit); Săruri, combinații formate prin neutralizarea unui acid cu o bază (săruri acide, săruri bazice și săruri neutre); Săruri duble, combinații formate prin cristalizarea împreună a două săruri simple; Săruri cuaternare, combinații organice obținute prin reacția dintre amine terțiare și derivați halogenați reactivi; Săruri de diazoniu, denumire pentru diazoderivații aromatici.
Comentarii recente