Ingrediente:
500 gr. Faina
250 gr. Unt
250 gr. Zahar tos sau farin
2 buc. Ou
2-3 plicuri zahar vanilat
10 – 20 de nuci curatate
Preparare:
Pe o planseta se pune : faina, untul, zaharul, 1 ou intreg,vanilia si se tramanta pana devine un aluat omogen. Rezulta un aluat mai faramicios. Se face sul pentru a-l putea im parti mai usor in 4-5 bucati functie de marimea tavei.Separat taiem 4-5 bucati de hartie pentru copt dupa marimea tavii in care urmeaza sa coacem (exact cat e fundul tavii.) Pe fiecare bucata de hartie intindem cate o bucata de aluat cu sucitoru. Pentru a nu se lipi sucitorul de aluat cand il intindem, luam putina faina in manasi frecam sucitorul cu ea. Foaia se va intinde subtire si uniform.Cand toate foile sunt intinse , incepem sa le coacem. Focul trebue sa fie incins cand punem foie la copt iar cand introducem tava cu aluat se va micsora pentr a nu se arde:Acest aluat se coace repede caci e subtire. Acum pregatim prajitura pt copt:se pune in tava o hartie pe care e intins aluatul, se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita ca sa nu se umfle. Cu o pensula se unge aluatul cu oul batut in prealabil, se presara cu zahar tos si nuca taiata marunt. Se pune la copt, cand este gata o scoatem si o taiem in tava calda. Daca se raceste se sfarama cand o taiem. Daca s-a racit totusi, o mai bagam la cuptor putin cu focul mic.O taiem cum dorim:patrate, dreptunghiuri, romburi , Dup ace am taiat-o o scoatem si o aranjem pe un platou. Asezata intr-o cutie sau un vas oarecare se poate tine chiar o luna dar intr-un mediuuscat la o temperature normal.
SPER SA VA REUSEASCA SI SAVA PLACA………SUCCES …….SI…….POFTA BUNA!
Comentarii recente