Ardeii iuti (1 kg.)se spala si se taie rondele de 3-5 mm.E bine sa fie ardei mai mici in diametru ca aceia sunt mai iuti ; dar nu conteaza daca sunt mai marise vor rondele mai scurte pt a fi mai frumosi.Se ia o legatura buna de frunze de telina si o legatura de frunze de patrunjel. Dupa ce se spala se toaca marunt. Totul se pune intr-un vas si se amesteca pt. a fi cat mai omogen amestecul.Cu o lingura de masa se pune in borcane (sunt de preferat borcane mai mici chiar de 150 ml. asta doar pentru a nu tine in folosinta prea mult datorita faptului ca borcanul e mare). Separat se pune la fiert 1 parte otet + 2 parti apa+ sare 1 lingura de masa cu putin varf la litru de apa; desigur se va tine cont cam cata solutie ne trebue in functie de cate borcane am pus + 1-2 foi de dafin (e cam ca si solutia pt gogosari murati doar ca se pune mai putina sare si apa si nu se pune piper.) Dupa ce solutia a fiert putin 1-2 minute , asa fierbinte se pune in borcane peste ardeii pe care i-m asezat deja. Se pun capacele la borcane si se aseaza in camara. Ardeii astfel pusi sunt foarte rezistenti ,nu se strica conserva. Se folosesc cu mare succes la ciorbele acre.
Sper sa va placa…….. POFTA BUNA !
Comentarii recente