fbpx

LASAGNA cu carne

LASAGNELE se cumpara de la magazine si nu mai necesita nici o preparare.

CARNEA PENTRU UMPLUTURA poate sa fie de vita,porc sau pasare si se prepara astfel:

Se taie ceapa marunt se caleste putin , se adauga carnea ,morcovul ras,usturoi pisat, o foaie de dafin ,rosii cojite in bullion(pot fi proaspete dar le scoatem coaja)taiate marunt , sare si piper dupa gust. Intreaga combinative a ingredientelor se pun dupa aprecierea gospodinei. Se calesc putin si apoi se adauga cate putina apa tinansdu-se pe foc , amestecad in compzitie mereu ca sa nu se prinda de cratita. Cnd carnea si zarzavaturile sau inmuiat , adica sau fiert, se da la o parte si se adauga 1 lingura de smantana amestecand pentru omogenizare.

SOSUL ALB se pregateste dupa reteta obisnuita din unt,faina si lapte fara a se pune sare.

FINISAREA PREPARATULUI: se poate realize din cate straturi dorim respectand ordinea impusa.Intr-o tava sau cratita unsa cu putin ulei sau unt, se aseaza un rand de lasagna astfel in cat sa acopere bine toata suprafata. Peste acestea se intinde o parte din   compozitia cu carne si apoi se adauga pe toata suprafata o parte din sosul alb preparat. Se continua cu repetarea straturilor atat cat dorim; 3-4 straturi avand in vedere sa ne portionam componentele pentru a putea complecta toate straturile . De retinut :ultimul strat va fi compozitia de carne peste care am pus sos alb si mai apoi adaugam aici si cascaval rasp e toata suprafata. Se pune apoi la cuptor la foc potrivit .

Se serveste de obicei calda.

 

POFTA BUNA……e tare buna…………..

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>