fbpx

PIEPT DE RATA CU SOS DE COACAZE SI MIERE

Ingrediente:

1………………………….piept de rata

125 gr …………………coacaze sau alte fructe de padure

4 linguri……………… miere

120 ml…………………vin rosu

2 linguri……………….vin

2 linguri …………….. lichior de coacaze negre sau coniac

Piper,ardei iute, anason,sare

 

Preparare:

Pieptul de rata se tine in apa in care am pus 😮 lingurade otet rosu, boabe de anason, cam 1 ora .Se spala apoisi se cresteaza pe partea cu pielita astfel #######

Se da cu sare, piper ,coaje de portocala, paprika;adica se pun toate condimentele intr-o farfurie se amesteca si apoi se presara pe ambele partipana ia toate condimentele(o invartim carnea in farfurie pe toate partle)

Sosul de coacaze se prepara astfel:se pune mierea intr-otigaie se lasa sad ea 2-3 clocote, se adauga, vinul,otetul si lchiorul (coniac), se lasa putin la fiert,se adauga cam ¾ di coacazele pregatite(curatate si spalate)si se fierbe cateva minute la foc mic.Se trece totul intr-un blender ,se strecoara apoi intr-o cratita, se pun si restul de coacaze intregi si se pune la incalzit pe foc mic.

Pieptul de ratase pune la prajit intr-o tigaie in care am pus putin ulei de masline. Mai intai se pune cu partea cu grasime in jos si se lasa cam 5-6 minute la foc moderat.Se intoarce apoi pe partea cealalta si se mai lasa 5 minute. Se intoarce din nou cu partea grasa cu pielita in jos si se lasa pana se rumeneste.

Carnea se taie apoi felii si se aseaza pe un platou.

Sosul se icalzeste si se poate servi stropind friptura cu el sau pus alaturi intr-un bol. Mai poate fi servita alaturi si dulceata de coacaze urmand ca fiecare persoana sa se serveasca dupa cum doreste.

Se mai poate servi alaturi si salata verde preparata dupa gust.

 

 

E FOARTE GUSTOASA……..POFTA BUNA !

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>