fbpx

PRAJITURA CU MAC

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

Faina…………………………………300 gr

Unt sau margarina……………150 gr.

Zahar farin…………………………150 gr.

Oua…………………………………….. 1 bucata

Zahar vanilat……………………..   4 plicuri

Praf de copt……………………….   1 plic.

 

Pentru crema.

Mac macinat……………………….200 gr.

Zahar farin………………………….200 gr

Faina…………………………………..150 gr.

Lapte…………………………………..200 gr.

Unt sau margarina………………..50 gr.

Oua………………………………………….2 bucati

Praf de copt……………………………..1 plic

 

Mod de preparare.

 

Aluatul: Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca omogena.Amestecarea se face cu mana prin framantare usoara. Aluatul format se imparte in doua deoarece sunt necesare 2 foi.

 

Crema: Folosim ingredientele pentru crema. Se freaca ouale cu zaharul farin, se adauga apoi untul, macuul macinat,laptele si faina in care am pus si praful de copt. Se amesteca bine pana compozitia devine omogena.

 

Finisarea prajiturii: In tava pentru copt se pune hartie speciala pt. copt prajituri sau se tapeteaza cu unt si faina. Din ½ de aluat se intinde o foaie pe marimea tavii. Se pune foaia in tava si se toarna peste ia crema de mac pe care o avem pregatita. Intindem a doua foaie din cealalta jumatate de aluat (tot pe marimea tavii) si o punem deasupra. O intepam din loc in loc cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 45 minute dar depinde de conditiile de coacere.Cand e coapta se scoate din tava se lasa putin sa se racoreasca apoi o taiem patrate sau dreptunghiuri, o asezam pe platou si o pudram cu zahar farin vanilat.

 

! Pentru cazul cand folosim tavi mai mari se multiplica ingredietele in mod proportional. Ex. Pentru tava unui aragaz mare (cu 4 ochiuri) , toate ingredientele se multiplica cu 1,5.

 

POFTA BUNA!……sper ca o sa va placa…..

 

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>