Ingrediente:
500 gr. Biscuit digestivi (sunt niste biscuiti mai inchisi la culoare care se sfarama usor)
1 cutie de crema de branza PHILADELFIA 250-300 gr. (poate fi si alta crema de branza dar nesarata si fara verdeturi)
1 cutie de branza MASCARPONE 300-400 gr( poate fi aceiasi crema de branza ca mai sus, sau ce gasesti tu…in total sa fie cam 600-700 de grame)
1 cutie de compot de ananas feliat
1 pachet de unt de 200 gr.
500 gr. Frisca lichida sau alt fel de frisca; ce se gaseste .
2 linguri de miere.
Preparare:
Se sdrobesc biscuitii bine si se amesteca cu untul care trebue sa fie tinut inainte la temperatura camerei ca sa fie mai moale si astfel se omogenizeaza mai bine cu biscuitii.
Separat se amesteca cele doua cuti de branza cu mierea pana se omogenizeaza bine (se amesteca cu mixterul) . Se adauga apoi bucatile de ananas pe care le-am scos din compot( se folosesc numai fructele pe care le taiem in bucati ma mici da ele sunt prea mari si se pun atat cat dorimca sa nu fie nici prea multe dar nici putine ….gusti sa vezi daca iti place)Se amesteca mai usor cu o lingura si apoi se adauga frisca batuta, amestecand in continuare pana se omogenizeaza.
Aranjarea prajiturii:
Intr-o tava sau vas de sticla cu peretii mai inallti (ca la tiramisu)se intinde pe fundul vasului compozitia facuta din biscuit si unt. Se preseaza bine cu mana ca sa se formeze foaia pe care se va intine crema. Peste aceasta foaie se pune compozitia facuta din branza miere ,ananas si frisca. Se intinde peste tot cat mai uniform si apoi se lasa la frgider sa stea ca sa se intareasca . Eu o las de pe o zi pe alta.
Se poate taia si servi din tava sau se procedeaza ca la tiramisu daca vrei sa o asezi pe o tava obisnuita
SUCCES si POFTA BUNA !
Comentarii recente