Ingrediente pentru aluat:
- Unt sau margarina…………………….100 gr
- Lapte………………………………………… 1 cana
- Cascaval…………………………………….100 gr.
- Faina …………………………………………125 gr-130gr
- Oua…………………………………………… 5 bucati
Preparare:
Se pune laptele care deja e fiert, pe foc si cand s-a infierbantat se adauga untul. Dupa ce s-a topit untul se adauga cascavalul ras si se lasa sa fiarba.Cand fierbe se adauga faina si se amesteca insistent , continu pana se ingroase. Se lasa sa se raceasca iar apoi se adauga pe rand ouale intregi unul cate unu, amestecand bine.Aluatul astfel format se intinde intr-o tava in care am pus (tapetata cu) hartie pt copt. Se da la copt potrivit astfel ca foaia sa se coaca dar sa nu se arda sau sa se usuce Cand este coapta se scoate din cuptor si se rastoarna (cu fata in jos) pe un servet udat si stors foarte bine. Se unge cu umplutura respectiva , facuta conform retetei de mai jos(pe care am pregatit-o inainte), se ruleaza si se umecteaza cu putina smantana,unt sau lapte (pt ca sa se prinda de ea cascavalul razuit)si o presaram cu cascaval razuit. O mai punem la cuptor la foc potrivit 5-6 minute ca sa se svante si cascavalul sa se lipeasca. Inainte de servire se mai reincalzeste putin.Se taie felii si se aseaza pe un platou pt. a fi servita la masa.
1-Prepararea umpluturii de branza :
Se foloseste branza de vaci dulce dar e de preferat branza RARAU la cutie de 200 gr , cantitate necesara pentru aceasta rulada. Trebue ca branza sa fie fina, omogena si fara zer care sa se separe si sa umecteze foaia.
Deci 200gr branza de vaci se amesteca cu marar verde tocat,o lingura de cascaval ras si putina sare ; totul dupa gust.
2-Prepararea umpluturii de pate:
Se poate folosi un pateu fin gata preparat din comert sau il putem prepara noi din : ficat de pasare prajirt- fiert ( in ulei cu putina apa)
, 3-4 cepe tacate marunt si prajite si 5 oua fierte tare. Toate se dau prin masina de tocat , eventual si printr-o sita ,se amesteca bine si se adauga sare si piper dupa gust. Aceasta pesta se intinde peste foaia de rulada, apoi se adauga deasupra castraveti si gogosari murati, bine svantati si taiati bucatele mici iar apoi se mai adauga si masline taiate tot la fel.Nu exagerati cu aceste ingredient. Se ruleaza rulada si e gata nu se mai pune pe ea cascaval ras si nu se mai da la cuptor. Cand se serveste se reincalzeste la cuptor atat cat e cazul dar la foc mic.Se serveste taiata felii si aranjata pe un platou.
! Nu uitatati pregatiti umplutura inainte de a face foaia pt. rulada……
POFTA BUNA ! ca e tare buna……………..
Comentarii recente