fbpx

Caltaboş cu plâmîni (bojoci)

Se scot bojocii de pe bronhii, se fierb cu inima şi splina, apoi se curăţă de pieliţe şi se toacă. Se fierbe o bucată de osînză, după ce s-a
răcit, se toacă şi se adaugă la tocătura anterioară împreună cu puţină zeamă grasă. Se condimentează cu sare şi piper. Compoziţia se fră- inîntă, împreună cu o ceapă tăiată mărunt şi călită, o ceaşcă de orez fiert şi puţină ceapă crudă rasă. Apoi se pune în maţ gros, neted.
Caltaboşul se pune în apă clocotită în care se fierbe timp de 20 de minute. Se clăteşte în apă rece şi se zvîntă.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>