fbpx

Caltaboş cu untura

Se taie în bucăţi ficatul porcului (cca 3 kg) şi 1 kg de slănină de la gît, fără şoric, se opăresc apoi de 2 ori, se trec prin maşina de tocat împreună cu o ceapă tăiată mărunt şi prăjită în untură şi cu 1 kg de ceafă. în tocătură se amestecă 1 kg de slănină de pe burtă, trăiată mărunt şi 0,5 kg de osînză semitopită. Se condimentează amestecul cu 80 g sare, 20 g piper pisat, puţin ghimber şi cardamină şi se frămîntă bine. Se umple în maţe groase şi timp de 1 oră se fierbe în apă fierbinte la 85—90°C. După fierbere caltaboşii vor fi clătiţi cu apă călduţă şi puşi pe o placă de lemn la răcit. Se consumă ca atare.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>