fbpx

Caltaboş de Vinga

Se fierb o jumătate de ficat (cca 1,5 kg), puţină carne grasă, rinichii, splina şi o bucată de carne slabă. Cîad s-a înmuiat carnea, se trece prin maşina de tocat de două ori toate cele enumerate, împreună cu 2—3 cepe prăjite. Sare, piper şi enibahar se pun după gust. Compoziţia se frămîntă bine cu mîna apoi se introduce în maţe cît mai groase. Se fierb 40—50 de minute, în timpul fierberii se înţeapă cu un ac învelişul pentru a evita crăparea lui. Se răceşte în apă rece apoi se pune la presat între două scînduri. Se consumă rece.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>