fbpx

Caltaboş superior (de Thuringia)

Se fierb: carne slabă de la căpăţînă, de pe burtă, grăsime de la gît şi inimă. După fierbere se taie în cubuleţe mici. într-un vas separat se fierbe o bucată de şoric, care apoi se toaeă foarte fin şi se amestecă cu singe şi cu cubuleţele mai sus amintite. Compoziţia se condimentează cu sare, piper, ceapă prăjită, eni- bahar, maghiran şi ghimber, se umple îndesat în maţ gros. Se fierbe cam 30 de minute în apă neclocotindă, încercînd cu o scobitoare dacă este gata. îl considerăm fiert, dacă scobitoarea scoasă nu mai are urme de sînge. Caltaboşul se zvîntă în loc răcoros şi se afumă slab.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>