fbpx

Caltabos timisan

Caltaboş timişanCantităţile pentru 3 kg de caltaboş sînt următoarele: 600 g ficat de porc, 350 g rinichi, 600 g slănină, 900 g carne de la ceafă şi 350 g carne de la căpăţînă.
Se fierbe ficatul şi slănina şi se toacă foarte fin. Rinichii, carnea de la ceafă şi căpăţînă se fierb împreună şi se toacă la mărimea mijlocie. Această tocătură se amestecă cu 150 g ceapă prăjită, 3 g piper pisat mărunt, 0,5 g maghiran, 0,5 g enibahar şi se sărează după gust. Tocătură se pune în maţ gros. Se fierbe 45 de minute în apă fără clocot (la 80°C), apoi se răceşte în apă rece. Se consumă ca atare.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>