fbpx

CALTABOSI

Produsele preparate din măruntaie se numesc în general caltaboşi. Aceştia sînt bogaţi în calorii, în vitamine şi săruri minerale. Dezavantajul lor constă în faptul că, nu se pot păstra un timp mai îndelungat, tocmai de aceea nu trebuie făcuţi în cantităţi prea mari.
Caltaboşii se alterează repede la căldură dar nici frigul prea mare nu le prieşte căci prin îngheţare se distrug celulele şi se ajunge la aceeaşi alterare ca şi la căldură.
Prepararea caltaboşilor necesită materie primă proaspătă. Caltaboşii bine păstraţi se pot consuma 2 săptămîni, cei afumaţi timp mai îndelungat, dar nu toate felurile de caltaboş se pot afuma. In cadrul reţetelor noi vom specifica acest lucru.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>