fbpx

Kaiser fleisch — piept afumat

Pentru acest preparat se foloseşte pieptul striat cu carne. Se scot oasele şi se taie fîşii de 10—15 cm lăţime. Bucăţile obţinute se freacă cu sare şi se aşază în vasul pentru sărat (de preferinţă de lemn) strîns, ca şi slănina sărată. După trei zile se scot din sare, se scutură de sarea rămasă, se pun într-un alt vas în saramură mijlocie, adică: se dizolvă 950 grame de sare în 5 litri de apă şi se mai adaugă 10 grame silitră şi 7 grame zahăr. Carnea trebuie să fie bine cuprinsă de saramură. După patru zile bucăţile se întorc, iar după alte patru zile se scot din saramură, se clătesc cu apă călduţă şi după o zi de zvîntat se pun la fum rece pentru 48 de ore.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>