Pentru acest preparat se foloseşte pieptul striat cu carne. Se scot oasele şi se taie fîşii de 10—15 cm lăţime. Bucăţile obţinute se freacă cu sare şi se aşază în vasul pentru sărat (de preferinţă de lemn) strîns, ca şi slănina sărată. După trei zile se scot din sare, se scutură de sarea rămasă, se pun într-un alt vas în saramură mijlocie, adică: se dizolvă 950 grame de sare în 5 litri de apă şi se mai adaugă 10 grame silitră şi 7 grame zahăr. Carnea trebuie să fie bine cuprinsă de saramură. După patru zile bucăţile se întorc, iar după alte patru zile se scot din saramură, se clătesc cu apă călduţă şi după o zi de zvîntat se pun la fum rece pentru 48 de ore.
- July 2022
- June 2022
- May 2022
- September 2021
- May 2021
- April 2021
- March 2021
- February 2021
- January 2021
- December 2020
- November 2020
- September 2020
- August 2020
- July 2020
- June 2020
- May 2020
- April 2020
- March 2020
- February 2020
- January 2020
- December 2019
- November 2019
- October 2019
- September 2019
- August 2019
- July 2019
- June 2019
- February 2019
- January 2019
- December 2018
- July 2018
- June 2018
- May 2018
- April 2018
- March 2018
- January 2018
- December 2017
- September 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- August 2016
- July 2016
- June 2016
- May 2016
- April 2016
- March 2016
- February 2016
- January 2016
- December 2015
- November 2015
- October 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- June 2014
- April 2014
- March 2014
- Afumare
- Aperitive
- Bauturi
- Bogat in proteine
- Carne oaie
- Carne peste
- Carne porc
- Carne pui
- Carne vita
- Cereale
- Condimente
- Congelare
- Conservare
- Conserve
- Crud uscat
- Cuptor
- Desert
- Fara categorii
- Fara foc
- Fel principal
- Fierbere
- Fructe
- Fructe de mare
- Garnituri
- Gatire lenta
- Generale
- Gratar
- Ingrediente
- Lactate
- Legume
- Normal
- Oua
- Paine
- Paste
- Prajire
- Retete
- Salate
- Seminte
- Snacks
- Sosuri
- Supe Ciorbe
- Vegan
- Vegetarian
Comentarii recente