fbpx

Lebărvurşt cu ghimbir

Pentru fiecare kg de caltaboş de acest fel se folosesc 250 g ficat de porc, 50 g slănină moale, 400 g carne de porc (poate să fie carne după fasonare sau de la căpăţînă), 200 g inimă, 50 g splină şi 50 g grăsime luată de pe apa în care s-a fiert carne mai grasă sau caltaboşi. Ficatul, inima şi splina se fierb împreună, iar carnea separat. După ce toate s-au răcit, se toacă prin sita fină pentru a se obţine o pastă moale. Se condimentează cu 1 g piper, puţine cuişoare, 0,3 g enibahar, 0,3 g maghiran, 2 g zahăr tos şi 30 g ceapă tocată şi prăjită. Se sărează după gust, în cursul frământării compoziţiei. Se pune în maţ gros (sau maţ de vită) şi se ţine timp de o oră în apă la 75°C. Apoi se scoate în apă rece unde se ţine timp de 30 de minute.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>