fbpx

Lebarvurşt cu oua

O jumătate de ficat (1,5 kg), o bucată de spală şi rinichii se fierb în apă nesărată şi se macină de trei ori. Se adaugă 3 cepe tocate mărunt şi prăjite. Condimentăm cu puţin piper, o jumătate de linguriţă de enibahar pisat, şi cu sare după gust. Se toacă mărunt 500 g slănină crudă şi se amestecă cu un pahar de lapte şi două ouă crude. Se amestecă totul foarte bine, pînă la obţinerea unei paste uniforme. Pasta aceasta se umple în maţe tăiate în bucăţi de 25—30 cm. Se leagă caltaboşii la capete şi se fierb atent, fiindcă bucăţile plesnesc foarte uşor. De aceea caltaboşii se pun la fiert în apă călduţă şi se fierb încet pe foc lent cam trei sferturi de oră.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>