fbpx

Lebărvurşt simplu

Se iau 1 kg de ficat şi 1 kg de slănină tare (de pe spate), se taie bucăţele şi se trec de 2—3 ori prin maşina cu sită măruntă. Tocătura (2 kilograme) se amestecă cu 50 g sare, 10 g piper pisat şi 1 g cuişoare. Se frămîntă compoziţia foarte bine şi se umple în maţ gros şi neted. (Dacă avem intestine groase de vită e şi mai bine). Caltaboşul se lasă „la odihnă” 2—3 ore în loc rece, apoi îl aşezăm în apă caldă la 40°C pînă se înroşeşte. Cînd caltaboşul devine roşu se pune la fiert în apă la 70—80°C, pentru 30— 40 minute, apoi se răceşte în apă rece.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>