Cantităţile necesare pentru 3 kg de asemenea sîngerete sînt următoarele: 1200 g singe, 600 g slănină de la gît, 900 g şoric şi 300 g carne rămasă după fasonarea şuncilor. Carnea şi şoricul
se fierb, apoi se toacă fin cu maşina cu sita nr. 3. Slănina de la gît se taie cuburi mici şi se opăreşte într-o strecurătoare. Se amestecă totul cu sîngele crud. Fiecare kg de tocătură se condimentează cu 20 g sare, 2 g piper pisat, 2 g chimen pisat şi cuişoare.
Compoziţia se introduce în maţ gros, neted, strîngîndu-se cele două capete în aşa fel ca forma caltaboşului să fie de potcoavă. Se înţeapă caltaboşul cu acul şi se ţine în apă la 80—85°C timp de o oră. După ce s-a răcit se pune la fum rece pentru 12 ore.
Comentarii recente