Cantităţile pentru 3 kg de sîngerete sînt următoarele: 1200 g grăsime de la gît, 900 g şoric şi 900 g sînge proaspăt.
Slănina de la gît o tăiem cubuleţe mici de 0,5 cm şi o ţinem 10—15 minute într-o strecurătoare în apă fierbinte. 150 g ceapă se fierbe împreună cu şoric şi se toacă printr-o maşină care are sita cu găuri de 4 mm diametru. Se amestecă tocătura cu sîngele şi cu 3 g piper, 3 g boia, 1 g enibahar pisat, 60 g sare. Amestecul se pune în maţ gros, neted. După umplere, bucăţile de caltaboş legate se introduc într-un vas cu apă caldă de 40°C, se înţeapă caltaboşul cu un ac şi se ţine 1—IV2 oră în apă fierbinte la 80°C.
Se răceşte în apă rece şi se zvîntă.
Comentarii recente