fbpx

Sîngerete de casa

Cantităţile pentru 3 kg de sîngerete sînt următoarele: 1200 g grăsime de la gît, 900 g şoric şi 900 g sînge proaspăt.
Slănina de la gît o tăiem cubuleţe mici de 0,5 cm şi o ţinem 10—15 minute într-o strecurătoare în apă fierbinte. 150 g ceapă se fierbe împreună cu şoric şi se toacă printr-o maşină care are sita cu găuri de 4 mm diametru. Se amestecă tocătura cu sîngele şi cu 3 g piper, 3 g boia, 1 g enibahar pisat, 60 g sare. Amestecul se pune în maţ gros, neted. După umplere, bucăţile de caltaboş legate se introduc într-un vas cu apă caldă de 40°C, se înţeapă caltaboşul cu un ac şi se ţine 1—IV2 oră în apă fierbinte la 80°C.
Se răceşte în apă rece şi se zvîntă.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>