fbpx

Sîngerete de Zalău

Pentru cantitatea de 3 kg de sîngerete se iau 600 g inimă şi rinichi, 300 g şoric, 900 g slănină de la gît, 900 g sînge crud şi 300 g orez fiert.
Rinichii şi inima se fierb împreună cu şoricul. După ce s-au fiert, le scoatem din apă şi, în aceeaşi apă punem la fiert orezul, într-un săculeţ. Tot cu aceeaşi apă opărim şi slănina de la gît. Toate cele enumerate mai sus — în afară de orez — le tocăm cu maşina care are sita nr. 4 şi apoi le amestecăm cu orezul şi cu 150 g ceapă tăiată mărunt şi prăjită, 120 g untură, 70 g sare, 6 g piper pisat, 3 g cimbru, 2,5 g zahăr şi puţin enibahar sau cuişoare.
Compoziţia bine frămîntată o introducem în maţ gros, neted, o înţepăm cu acul şi o fierbem în apă la 72—75°C, timp de 40—60 minute. Se încearcă cu o scobitoare cînd este fiert. Se răceşte în apă rece şi se pune la zvîntat pentru o zi.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>