fbpx

Sîngerete simplu

Cantitatea de preparare se hotărăşte de gospodină.
Se toacă pîine albă uscată (de preferinţă franzelă de 2—3 zile) şi se amestecă cu sîngele ca să obţinem o compoziţie compactă. Se ia o cantitate de slănină de pe burtă, egală cu a- ceastă compoziţie, se fierbe şi se taie cubuleţe mărunte. Se amestecă totul cu puţină grăsime, împreună cu ceapă prăjită, sare, piper, cimbru j şi maghiran după gust. Se pune neîndesat în maţ deoarece pîinea se umflă.
Sîngcretele legat se ţine în apă rece timp de o oră, apoi se introduce în apă clocotită. Slăbim fierberea şi fierbem la foc încet încă 30 de minute. Se scoate în apă rece.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>