fbpx

Slanina afumata cu boia (papricata)

La prepararea acesteia se folosesc costiţe. Costiţele proaspete se şterg cu o cîrpă curată şi uscată şi se modelează după preferinţă. Se freacă cu sare măcinată fin. După această săra- re prealabilă, se aşază bucăţile în vasul de sărat, cu şoricul dedesubt, fiecare bucată presărandu-se cu sare. Acesta constituie primul strat. Apoi straturile le aşezăm în aşa fel îneît şoricul să fie peste şoric iar partea cu slănină peste partea cu slănină. între straturile de slănină se pot pune şl căţei de usturoi.

Acest fel de slănină se ţine în sare în jur de 8—10 zile, fiind întoarse din trei în trei zile, astfel ca părţile de jos să ajungă deasupra. în cursul întoarcerii bucăţile trebuie scăldate în saramura din fundul vasului.
După terminarea sărării, bucăţile se aşază pe masă şi se presară cu boia, pe partea cu slănină. Boiaua o frecăm de slănină cu o bucată de cîrpă uscată apoi lăsăm să stea 4—5 ore. In sfîrşit se pun la zvîntat după care se dau la fum.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>