fbpx

Slanina alba

Slănina albă sau slănina sărată se prepară din slănina de pe spate. Slănina modelată corespunzător (fîşii de 35×25 cm), cu marginile netede se freacă bine cu sare de bucătărie curată. Punem bucăţile în vasul pentru sărat, pe cît posibil în aşa fel să nu atingă fundul vasului. Bucăţile se aşază cît mai strîns între ele, fără goluri de aer, pentru evitarea rîncezirii. Vasul se acoperă şi se pune la loc răcoros şi întunecos. După 10 zile se scot bucăţile de slănină din vas, se freacă din nou cu sare şi se aşază din nou în vas, dar în ordine inversă faţă de cum au fost aşezate. După alte 11 zile slănina este gata maturată. Se păstrează bine sărată, cu bucăţile a- şezate strîns una peste alta într-un loc răcoros şi întunecos, lipsit de curenţi de aer. Să nu ne temem de a pune cît mai multă sare deoarece slănina absoarbe doar atîta cît este necesară pentru saturaţie, dîndu-i un gust plăcut.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>