fbpx

Slănină de Gherla

Costiţa striată cu carne se taie în bucăţi late de 15—20 cm, lungi de 30—35 cm şi se freacă cu sare. între bucăţi se pun seminţe de coriandru, şi se aşază în vas de lemn. După trei zile, slănina se pune în saramură mijlocie în care se mai pun 1—2 foi de dafin, piper, usturoi, mult coriandru şi ienupăr. Saramura trebuie să acopere bine toate bucăţile de slănină. Durata ţinerii în saramură este de 8 zile, a patra zi bucăţile se întorc în saramură. După scoaterea din saramură se spală, se zvîntă o zi şi apoi pentru două zile se pun la fum rece şi slab.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>