fbpx

Slanina de gusa papricata

Acest fel de slănină se prepară din partea de la gît (guşă), în stare proaspătă sau sărată, cu şoric şi cu straturi de carne. Slănina sărată întai, o desărăm în apă şi o punem la fiert în apă nesărată dar condimentată. Cea proaspătă se pune la fiert în apă uşor sărată şi condimentată. în apa de fiert se pun cîteva boabe de piper, o foaie de dafin, puţină ceapă, usturoi şi coriandru.
Slănina se fierbe în apă ce nu clocoteşte prea tare şi se încearcă cu o furculiţă cînd este gata. Se scoate din apă, se presară cu boia de ardei dulce şi se pune la un loc răcoros pentru răcit. Atenţie la fierbere! Dacă fierbe prea mult îşi pierde din calitate.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>