fbpx

Slănină extra

Acest fel de slănină se prepară din partea de pe spate a purcelului de rasă Mangaliţa. Bucăţile lungi de 30—40 cm, late de 10—15 cm şi groase de 1,5 cm se freacă cu sare şi se aşază strîns într-un vas de lemn. Se ţin astfel 6 zile. In a treia zi bucăţile se întorc. După această sărare uscată, bucăţile se aşază pentru o altă săptămînă într-o saramură mijlocie condimentată cu ienupăr. După ce slănina s-a pătruns dc saramură se scoate din vas, se curăţă şoricul se şterg bine bucăţile de slănină şi se presară cu un amestec de sare fină şi coriandru sau cuişoare pisate.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>