fbpx

Slanina ţiganeasca

Se prepară din slănina de pe burta porcilor de aproximativ 100—120 kg. Din slănina răcită se scot coastele şi se modelează bucăţi de 35—40 cm lungime şi 15—20 cm lăţime. Bucăţile de slănină se freacă cu sare şi se aşază strîns în vas de lemn (ciubăr). După trei zile se pun în saramură mijlocie în care se mai pune usturoi zdrobit, foaie de dafin şi piper. Bucăţile de slănină se ţin 8 zile în saramură, dar a patra zi se întorc. După scoaterea din saramură se spală în apă călduţă, se pun la zvîntat şi se dau la fum pînă ce devin roşii închis la culoare.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>