10 galbenusuri
16 linguri de zahar
4 bucati fructul pasiunii
1/2 mango copt (rosu)
6 fructe rambutan
4 linguri rom (nu esenta)
1/2 portocala
2 cutii mascarpone 250g
1 punga piscoturi
1 cana apa
1 lingura cacao
capsune pentru ornat
1. Se bat ouale cu 10 linguri de zahar in bein marie pana compozitia atinge 65 grade. Se da la racit pana ajunge la temperatura camerei.
2. Mascarpone se scoate din frigider cu o ora inainte de preparare si se omogenizeaza cu o furculita.
3. Se paseaza mango si rambutanul apoi se adauga fructul pasiunii. Se amesteca 6 linguri de zahar cu apa si se pun la fiert. Cand siropul incepe sa se lege se adauga fructele, zeama de portocala si se mai lasa 5 minute. Se adauga alcoolul apoi se mai lasa un minut. Se trece compozitia prin sita mare si se da deoparte.
4. Se pun 2-3 linguri din siropul de fructe peste crema de oua si se amesteca impreuna cu mascarpone.
5. Intr-un vas de sticla se aseaza un strat de piscoturi imbaiate rapid prin siropul de fructe apoi un strat de crema si se repeta inca odata aranjamentul. Deasupra de pudreaza cacao cu o sita fina, se pune o folie si se da la rece peste noapte
6. Se serveste cu capsune si, daca a mai ramas, se poate pune si sirop de fructe
Pofta buna!
Comentarii recente