10 galbenusuri
16 linguri rase de zahar
4 linguri coniac
50g ciocolata rasa
2 cutii mascarpone de 250g
1 punga piscoturi
1 lingura cacao
1 esenta vanilie
2 cani cafea fara zahar
1. Galbenusurile se bat cu zaharul in bein marie pana ajunge compozitia la 65 grade si se intareste. Nu depasiti 70 de grade deoarece compozitia va avea gust de omleta… :). Se adauga alcoolul apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
2. Mascarpone se scoate de la frigider cu 1 ora in prealabil si se omogenizeaza cu o furculita.
3. Se amesteca crema de oua cu mascarpone, vanilia si ciocolata rasa.
4. Intr-un vas de sticla se aseaza cate un strat de piscoturi imbaiate rapid in cafea apoi un strat de compozitie si se repeta inca odata aranjamentul. Peste ultimul strat de crema se pudreaza cu o sita lingura de cacao, se acopera cu o folie si se da la rece peste noapte.
Pofta buna!
Comentarii recente