Ingrediente:
• unt calitativ – 250 g
• zahar – 64 g
• faina – 460 g
• ou – 1 buc mai mare
• sare – 1/4 lingurita
• esenta de migdale – 1/2 lingurita
• stafide – 100 g
Ingrediente pentru ganache:
• ciocolata neagra 85% – 100 g
• smantana de gatit – 100 ml
• unt – 25 g
Mod de preparare:
• incingeti cuptorul la 190 de grade
• amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, folosind un mixer
• adaugati ouale, esenta de migdale, sarea si amestecati in continuare cu mixerul, pe viteza medie
• adaugati stafidele si incorporati tot cu mixerul si faina
• adaugati compozitia in aparatul pentru biscuiti, setati ce forme doriti si dispuneti-le in tava, pe o foaie de copt, lasand cca 3-4 cm distanta intre fiecare
• introduceti in cuptor pentru cca 5-8 minute, pana devin aurii (nu maro)
• lasati-le sa se raceasca
• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta
• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul
• turnati peste fursecuri sau pur si simplu scufundati jumatate din fursecuri in ciocolata
• lasati sa se raceasca si ganache-ul se va intari pe acestea.
Pofta buna!
Comentarii recente