fbpx

Biscuiti cu ciocolata si stafide

Ingrediente:

• unt calitativ – 250 g
• zahar – 64 g
• faina – 460 g
• ou – 1 buc mai mare
• sare – 1/4 lingurita
• esenta de migdale – 1/2 lingurita
• stafide – 100 g 

 

Ingrediente pentru ganache:

• ciocolata neagra 85% – 100 g
• smantana de gatit – 100 ml
• unt – 25 g

 

Mod de preparare:

• incingeti cuptorul la 190 de grade

• amestecati untul (la temperatura camerei) cu zaharul, folosind un mixer

• adaugati ouale, esenta de migdale, sarea si amestecati in continuare cu mixerul, pe viteza medie

• adaugati stafidele si incorporati tot cu mixerul si faina

• adaugati compozitia in aparatul pentru biscuiti, setati ce forme doriti si dispuneti-le in tava, pe o foaie de copt, lasand cca 3-4 cm distanta intre fiecare

• introduceti in cuptor pentru cca 5-8 minute, pana devin aurii (nu maro)

• lasati-le sa se raceasca

• temperati ciocolata la bain-marie si adaugati smantana de gatit peste aceasta

• luati castronul de la bain-marie si adaugati untul

• turnati peste fursecuri sau pur si simplu scufundati jumatate din fursecuri in ciocolata

• lasati sa se raceasca si ganache-ul se va intari pe acestea.

 

Pofta buna!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>