Ingrediente:
• faina – 800 g
• zahar – 200 g
• unt topit – 250 g
• galbenusuri – 4 buc.
• suc proaspat de portocale – 250 ml
• coaja rasa de la o portocala
• scortisoara – 1 lingurita
• praf de copt- 1 pliculet
• un praf de sare
Mod de preparare:
• incingeti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie ar fi ideal
• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si un praf de sare
• adaugati pe rand untul topit, galbenusurile, coaja si sucul de portocale si amestecati usor pana incepe sa se formeze un aluat
• framantati apoi cu mana pana aluatul devine dens si elastic
• umpleti aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit cu aluat si formati biscuiti in forma de floare pe o tava de copt
• nu este nevoie sa ungeti tava si nici sa folositi hartie de copt
• lasati putin spatiu intre biscuitii formati
• coaceti biscutii pana devin aurii, aprox 5-7 minute
• lasati biscuitii la racit in tava, apoi puteti umple mijlocul cu gem de caise sau capsuni si ii puteti pudra cu zahar
Pofta buna!
Comentarii recente