fbpx

Paste Bolognese

Ingrediente pentru paste:

• ou – 1 buc.
• faina – 100 g
• ulei de masline – 1 lingurita
• sare – dupa gust

Ingrediente pentru sosul Bolognese:

• carne tocata de vita – 300 g
• morcov – 1 buc
• cimbru – 1 varf de cutit
• ceapa – 1 buc.
• usturoi – 2 catei
• ulei de floarea-soarelui – 1 lingura
• pulpa de rosii – 2 linguri
• sos Worchester – 2 linguri
• zahar – 1 lingurita
• lapte – 50 ml
• sare si piper negru dupa gust
 

Mod de preparare:

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa;

• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata

• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini

• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min

• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea

• introduceti bucata de aluat in masina de paste pentru a o intinde

• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime

• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu o forma de fettucine

• le lasati la uscat pe dispozitivul de uscat paste

• taiati ceapa si usturoiul cubulete mici si le caliti impreuna cu morcovul dat pe razatoare

• adaugati carnea de vita si caliti-o 

• asezonati cu sare, piper si cimbru

• adaugati sosul Worchester si sosul de rosii

• adaugati un pahar de apa si 1 lingurita de zahar pentru a reduce din aciditatea rosiilor

• lasati sa fiarba la foc mic pentru cca 4 ore amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea (completati cu putina apa, daca scade foarte mult prea devreme, pentru a evita lipirea)

• adaugati laptele la sfarsit si mai lasati sa fiarba cca 30 de min pana scade si devine un sos inchegat

• fierbeti apa cu sare

• lasati pastele cca. 1 min, maxim 2 in apa fiarta cu sare

• scoateti-le, scurgeti-le si amestecati cu sosul Bolognese.

 

Pofta buna!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>