fbpx

Biscuiti ANZAC

Ingrediente pentru două duzini: 1 cană de fulgi de ovăz; 1 cană de făină; 1 cană cu nucă de cocos rasă; 1 cană de zahăr; 8 lingurițe de unt; 2 lingurițede sirop de zahăr sau de porumb; 2 lingurițe de apă; 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:Încălziţi cuptorul la o temperatură de 100ºC. Puneţi într-un vas mare fulgii de ovăz, făina și nuca de cocos și amestecaţi-le. Puneţi untul, siropul și apa într-o cratiță mică și încălziţi la foc mic, până ce untul se topește complet, amestecând toate ingredientele. Luaţi vasul de pe foc și adugaţi şi bicarbonatul de sodiu. Puneţi apoi acest amestec peste ingredientele uscate și folosiţi o spatulă sau o furculiță pentru a omogeniza totul. Întindeţi compoziția într-o tavă unsă cu grăsime şi puneţi la cuptor pentru 12-18 minute. Cu cât sunt lăsaţi mai puţin biscuiţii ies mai moi, cu cât stau mai mult în cuptor, ei vor fi mai crocanţi. Poftă bună!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>