Tinerea curei
In cele 42 de zile de cura puteti slabi 5-15 kg si va veti simti foarte bine. Este bine daca inainte cu cateva zile de inceperea ei totale, pe langa mancarea normala, sa se bea circa ¼ l suc pe zi, pentru a se acomoda organismul.
Cura propriu-zisa trebuie efectuata timp de 42 de zile consecutiv in caz de cancer sau leucemie, si pana la 21 de zile pentru alte boli. In mod corect, cura se efectueaza astfel:
– dimineata: ½ ceasca ceai pentru rinichi rece, baut incet; dupa 30-60 minute 1-2 cesti ceai cald de salvie; dupa alte 30-60 minute se va lua o mica inghititura de suc, inghitindu-se numai dupa o buna amestecare cu saliva. Dupa circa 15-30 minute se va lua din nou o mica inghititura de suc de legume, in functie de senzatia de foame. Pana la pranz se pot bea 10-15 inghitituri de suc. Intre timp, se consuma din nou ceai de salvie, care poate fi baut si rece, in orice cantitati, dar fara zahar.
– la pranz, din nou 1/16 l (o jumatate de ceasca) de ceai pentru rinichi; aceasi cantitate se bea si seara, inainte de culcare;
– dupa-amiaza, se va lua de mai multe ori cate o inghititura mica de suc de legume.
Reguli de tinut seama:
– injectiile sau razele sau alte tratamente medicamentoase sunt interzise in timpul curei;
– nu se indica efectuarea curei imediat dupa operatie, ci se asteapta minimum 2-5 luni, cand organismul se va restabili, iar pacuentul se va simti relativ destul de puternic;
– bolnavii care au fost tratati cu citostatice, mijloace ce distrug celulele, trebuie sa bea zilnic suc mai mult timp, pentru a mentine celulele care nu au fost inca distruse;
– persoanele care, inainte de inceperea curei, au pierdut mult in greutate si sunt slabe, au voie sa manance zilnic o ceasca cu supa de ovaz, alaturi de sucuri, dar preferabil ar fi sa se renunte la aceasta;
– dupa circa 10 zile de cura, poate sa apara o criza, care nu trebuie sa ingrijoreze sau sa conduca la intreruperea tratamentului;
– cura nu se intrerupe brusc; se bea mai departe circa 1/6 l suc de legume pe zi si se incepe cu mancaruri usoare: supa cu taietei, de zarzavaturi, sucuri;
– in cursul curei bolnavul este bine sa fie activ, adica sa lucreze sau sa faca plimbari si miscare in aer liber;
– cura se face la recomandarea si supravegherea medicului.
Sucuri de legume
Se face un amestec din urmatoarele sucuri: 3/5 sfecla rosie, 1/5 radacina de telina, 1/5 morcovi, putina ridiche si un cartof de dimensiunea unui ou de gaina (de exemplu: 300 g sfecla rosie, 100 g morcovi, 100 g telina, 20 g ridichi). Cartoful nu este obligatoriu, dar e foarte important in cazul cancerului de ficat.
Sucul se va strecura printr-o sita fina sau printr-o panza de in, ca sa nu ramana nici un pic de sat.
Se consuma zilnic 1/8 – ¼ l, maxim ½ l, lingura cu lingura, inghitindu-se numai dupa ce s-a amestecat foarte bine cu saliva.
Ceaiuri:
– Ceai de salvie. Utilizat pentru gargara, se face infuzie 10 minute; pentru baut, 1-2 linguri de salvie la ½ l apa fiarta, se fierbe 3 minute, se pune de-o parte si se adauga sunatoare, menta, roinita, apoi se lasa totul sa stea 10 minute. Poate fi consumat in orice cantitate. E cel mai important dintre ceaiuri si ar trebui baut pe toata durata vietii.
– Ceai pentru rinichi. Compozitie: 15 g coada calului, 10 g urzici, 8 g troscot si 8 g sunatoare. Aceasta cantitate ajunge pentru o persoana, timp de 3 saptamani. Se ia o priza (cantitatea prinsa intre 3 degete – circa ½ lingura) si se pune intr-o ceasca cu apa fiarta, tinandu-se 10 minute. Se trece prin sita si se pune de-o parte, iar peste ce ramane in sita se mai toarna inca 2 cesti cu apa fiarta si se fierbe 10 minute. Se strecoara si apoi se amesteca cele doua ceaiuri. Ceaiul pentru rinichi trebuie baut numai 3 saptamani, cate ½ ceasca, rece, dimineata pe stomacul gol, inaintea pranzului si seara, inainte de culcare. In aceast aperioada, nu se va consuma carne de vita sau de porc si nici supe de carne sau mancaruri reincalzite.
– Ceai de napraznic. Infuzie timp de 10 minute dintr-o priza de ceai pusa intr-o ceasca cu apa fierbinte. Se bea zilnic o ceasca de ceai rece. Este indicat in toate tipurile de cancer, mai ales daca s-au facut deja raze, caci contine putin radiu.
– Ceai de galbenele. Aceleasi condirii de preparare si utilizare ca si in cazul ceaiului de napraznic. Ceaiul de galbene este cunoscut de multa vreme ca remediu impotriva cancerului.
Rezultate
Aceasta cura a dat rezultate extraordinare in cazul multor bolnavi de cancer; totodata, ea se recomanda si in urmatoarele cazuri:
– prevenirea imbolnavirilor de cancer;
– regenerarea intregului organism si insanatosirea sangelui;
– pentru seferinte articulare (artrita, artroza), in combinatie cu o cura de bai;
– in cazul altor imbolnaviri, in conditii si combinatii specifice fiecarei boli in parte
Comentarii recente