1 kilogram de făină albă 000,
550 ml lapte dulce,
1o grame drojdie uscată,
coaja unei lămâi,
un ou,
o lingură mare de iaurt,
10 g sare,
90 g zahăr,
50 g unt,
zahăr pudră,
dulceață sau gem (preferabil soiuri acrișoare),
un litru de ulei pentru fript.
Cerne zahărul, sarea, făina și drojdia împreună într-un bol mare. Încălzește laptele cu untul până s-a topit cel din urmă. Toarnă peste făină, dar atenție să nu fie fierbinte. Adaugă iaurtul și oul bătut. Frământă 6-8 minute. Lasă la dospit o oră. Întinde pătură de 1 cm. Taie discuri cu un pahar de șampanie (ies cam 120). Frige-le în ulei încins. Secretul e să le miști constant, să le întorci de pe o parte pe alta. Le scoți pe un șervețel din hârtie înainte de a le pudra cu zahăr. Știi. Că uleiul e destul de încins punând o bucată de aluat în vasul cu ulei.
Pofta buna!
Comentarii recente