Să începem și să sfârșim cu blatul:
– 400 de grame de făină
– 250 ml apă
– 1 pachețel drojdie uscată
– 1 lingură de zahăr
– 1 lingură de sare
– 2 linguri de ulei – de susan dacă se poate
Pachețelul de drojdie se pune în apă călduță. Numai conținutul, hârtia nu e necesară la această rețetă. Se adaugă lingura de zahăr, se amestecă, se lasă 5 minute.
Se pune în bolul mixerului făina și sarea. Se pornește mixerul la viteza pentru aluaturi, adică mică.
Se adaugă încet apa cu drojdie.
În aproximativ un minut, se va forma o bilă de aluat, iar pereții vasului vor fi curați. Se mai lasă la învârtit încă un minut.
Se unge un vas cu cele două linguri de ulei. Se pune aluatul în vas, acoperit cu o cârpă curată și se lasă la loc călduț o oră.
După aceste 7 minute de muncă, vă puteți plimba sau trage un pui de somn.
După o oră, se întinde aluatul cu mâna în foaie potrivit de subțire și se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
Se pune pe o bucățică, brânză cu mucegai și nucă, camembert și feliuțe subțiri de pară pe alta, pe următoarea parmezan ras și jumătăți de boabă de strugure și tot așa de la început până se termină aluatul.
Ungeți fiecare turtiță cu unt încălzit până devine ușor maroniu și miroase a nucă.
Cuptorul încins înainte la 250 de grade. Timp de coacere 8 minute.
Comentarii recente