Tocaţi o varză roşie după pricepere. Căliţi într-o cratiţă încăpătoare cu 100 de grame de unt, o ceapă tăiată fin. Adăugaţi varza şi lăsaţi vasul la foc mic, acoperit pentru 10 minute.
Adăugaţi un măr curăţat de coajă şi cotor, tăiat în cubuleţe mici, o mână de stafide, două linguriţe de chimen, 2 linguriţe de zahăr brun, 3 linguri cu oţet de mere şi o frunză de dafin. Dregeţi de sare şi piper şi lăsaţi la călit pe foc mic 20 de minute, neuitând să mestecaţi din când în când.
Trântiţi porţia de varză în farfurie, aruncaţi doi cârnaţi fripţi pe grătar lângă ea şi abia acum umpleţi paharul ori halba cu sfânta bere rece.
Tradiţional, pentru această mâncare se folosesc cârnaţii numiţi Bratwurst, care înainte de frigere se fierb într-un amestec de ceapă, usturoi, cuişoare şi bere
Comentarii recente