Pentru aluat :
250g făină albă, cernută,
½ linguriță sare,
1 praf de scorțișoară,
350ml apă minerală (puteți folosi și bere sau cidru de mere).
În plus, veți mai avea nevoie de 5-6 banane bine coapte dar ferme și ulei pentru prăjit.
Înfierbântați uleiul într-un vas adânc la foc mediu spre mare.
Într-un bol, amestecați făina, sarea și scorțișoara, apoi adăugați apa minerală și amestecați repede cu un tel. Tăiați bananele în felii de 1cm grosime aproximativ. Înmuiați fiecare felie de banană în aluatul pregătit mai devreme apoi dați-i drumul în uleiul fierbinte. Prăjiți până devin aurii pe toate părțile apoi scurgeți bine.
Pentru sosul caramel :
150g zahăr alb,
75ml apă,
1 praf de sare.
Topiți zahărul până devine auriu apoi dați deoparte și adăugați apa și sarea. Aveți grijă căci s-ar putea să stropească și în mod cert va scoate aburi care sunt extrem de fierbinți. Întoarceți vasul pe foc și dați în clocot, doar cât să se topească zahărul. Dați deoparte să se răcească. Sosul poate fi pregătit înainte de a prăjit bananele.
Nu mai aveți de făcut decât să inundați bananele prăjite în sos caramel. Să aveți poftă!
Comentarii recente