INGREDIENTE
150 g zahăr alb
200 g zahăr brun
350 ml smântână pentru frișcă
2 lingurițe esență de vanilie (sau alta, după plac)
Unt pentru uns tava
MOD DE PREPARARE
Ai nevoie de o oală înaltă, pentru că se umflă compoziția și poate da pe afară. De asemenea, ar fi indicat să folosești o oală care nu se lipește.
Amestecă tot zahărul cu smântâna pentru frișcă și pune pe foc mediu. Amestecă încontinuu cu o lingură de lemn (pe care o folosești doar pentru deserturi), până ce compoziția începe să fiarbă. Lasă pe foc încă 10-15 minute – poți verifica dacă este gata picurând un pic de lichid într-o farfurie cu apă rece. Dacă ai un termometru pentru gătit, atunci compoziția este gata când ajunge la temperatura de 115 grade Celsius.
Unge cu unt o tavă întinsă, în care vei turna compoziția. Ia oala de pe foc și adaugă esența de vanilie, amestecând cu aceeași lingură de lemn. Toarnă compoziția în tavă și lasă la temperatura camerei până se răcește complet și se întărește. Le poți tăia apoi în formele dorite
Comentarii recente