fbpx

Ciocolata de casa 2

500 gr. lapte praf
250 gr. zahăr tos
150 ml. apă
1 pachet de unt
2 pliculete de zahar vanilat
2 linguri de cacao
50 gr.alune/arahide/nuci… decojite!

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiţă se amestecă zahărul şi apa şi se pun pe foc. Se lasă să fiarbă aproximativ 7 minute după ce s-a topit zahărul, până devine un sirop cleios.

ATENŢIE : Staţi cu ochii pe ceas şi pe cratiţă să nu vi se zaharisească

În acest amestec se adaugă şi zahărul vanilat, după care se stige focul. Se adaugă untul şi se amestecă energic până se topeşte şi se omogenizează amestecul. După ce s-a topit şi untul se adaugă laptele praf în care s-au amestecat cele două linguri de cacao şi alunele sau stafidele sau ce mai breţi să amestecaţi. Se va forma ca un fel de aluat mai moale care se poate pune în orice formă. În funcţie de grosimea pe care vreţi s-o aveţi, alegeţi şi vasul în care o puneţi.

Se lasă afară la răcit, ulterior se poate pune la frigider sau chiar 20-30 de minute la congelator daca vă este poftă.

ATENŢIE : Mare atenţie la marca de lapte praf folosită. În comerţ sau în farmacii sunt numeroase tipuri de lapte praf şi multe dintre ele au déjà în compoziţie zahăr. Laptele praf pentru ciocolata de casă trebuie să fie praf, nu granule, altfel nu vă va ieşi ciocolata.
Nu amestecaţi arome, pentru că, la fel, vor strica întreaga compoziţie şi nu se va mai lega.

În cazul în care doriţi ciocolată albă, puteţi renunţa fără probleme la cele două linguri de cacao

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>