Ingrediente
800 gr faina
300 ml lapte dulce
2 pliculete drojdie uscata
100 gr zahar brutun ou pt uns
50 gr stafide
Mod de preparare
Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.
Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.
Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete
Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.
Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.
Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.
Comentarii recente