fbpx

Fursecuri crocante

Ingrediente:

Crocant de fulgi de porumb:

120g fulgi de porumb
25g lapte praf
25g zahar alb
1/4 lingurita sare
80g unt, topit

Fursecuri cu fulgi de porumb:

225g unt, temperatura camerei
200g zahar alb
150g zahar brun
1 ou
1 lingurita extract de vanilie
240g faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 portie crocant de fulgi de porumb
100g fulgi de ciocolata neagra
50g marshmallows in miniatura

Mod de preparare:

Crocant de fulgi de porumb:

Sfaramitati fulgii de porumb in bucati mai mici, dar aveti grija sa nu devina pudra.Combinati ingredientele uscate intr-un bol. Adaugati untul si amestecati bine.Intindeti amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180C pentru 15-20 minute sau pana devin aurii, aromate, usor crocante.Lasati sa se raceasca in tava.

Fursecuri cu fulgi de porumb:

Mixati untul si cele doua tipuri de zahar intr-un bol pentru 2 minute pana devine cremos.Adaugati oul si vanilia si mixati 7-8 minute pana obtineti un amestec deschis la culoare.Incorporati faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea, avand grija sa nu amestecati prea mult.Adaugati fulgii de porumb, fulgii de ciocolata si marshmallows.Folosind o lingura de inghetata pentru a le portiona, asezati bile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati destul de mult loc intre fursecuri intrucat se intind la copt.Infasurati tava in folie alimentara si dati la congelator pentru minim 1 ora, maxim 5 zile.Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 10-15 minute sau pana marginile sunt aurii si crocante.Lasati fursecurile sa se raceasca in tava – cat sunt fierbinti vor fi moi, dar odata racite, vor fi mult mai usor de manuit.Sa aveti pofta!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>