Ingrediente:
Crocant de fulgi de porumb:
120g fulgi de porumb
25g lapte praf
25g zahar alb
1/4 lingurita sare
80g unt, topit
Fursecuri cu fulgi de porumb:
225g unt, temperatura camerei
200g zahar alb
150g zahar brun
1 ou
1 lingurita extract de vanilie
240g faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 portie crocant de fulgi de porumb
100g fulgi de ciocolata neagra
50g marshmallows in miniatura
Mod de preparare:
Crocant de fulgi de porumb:
Sfaramitati fulgii de porumb in bucati mai mici, dar aveti grija sa nu devina pudra.Combinati ingredientele uscate intr-un bol. Adaugati untul si amestecati bine.Intindeti amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180C pentru 15-20 minute sau pana devin aurii, aromate, usor crocante.Lasati sa se raceasca in tava.
Fursecuri cu fulgi de porumb:
Mixati untul si cele doua tipuri de zahar intr-un bol pentru 2 minute pana devine cremos.Adaugati oul si vanilia si mixati 7-8 minute pana obtineti un amestec deschis la culoare.Incorporati faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea, avand grija sa nu amestecati prea mult.Adaugati fulgii de porumb, fulgii de ciocolata si marshmallows.Folosind o lingura de inghetata pentru a le portiona, asezati bile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati destul de mult loc intre fursecuri intrucat se intind la copt.Infasurati tava in folie alimentara si dati la congelator pentru minim 1 ora, maxim 5 zile.Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 10-15 minute sau pana marginile sunt aurii si crocante.Lasati fursecurile sa se raceasca in tava – cat sunt fierbinti vor fi moi, dar odata racite, vor fi mult mai usor de manuit.Sa aveti pofta!
Comentarii recente