fbpx

Galuste cu prune

Ingrediente – Galuste cu prune (12 galuste mari)
700 g cartofi albi vechi fainosi
150 – 160 g faina
2 oua medii
50 – 60 g gris
1 varf cutit sare
180 g pesmet (pt tavalit)
cca 70 -75 g zahar (pt tavalit)
40 g unt (pt pesmet)
6 prune
2-3 linguri zahar (pt prune)

Mod de preparare – Galuste cu prune
Pentru inceput, spalam prunele, le stergem si le taiem in jumatati. Le punem intr-o farfurie si le pudram cu 2-3 linguri de zahar.Spalam cartofii si ii punem la fiert intregi, nu ii curatam si nici nu ii taiem. Dupa ce cartofii au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca.Cat timp fierb cartofii, topim untul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pesmetul. Il rumenim, pe foc mic, pentru cateva minute. Cand capata o culoare aurie, stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam bine si il lasam sa se raceasca complet.Curatam cartofii, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Adaugam ouale, sarea, faina si grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios, dar omogen.Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina si 1 lingura cu gris.

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingura cu ulei.Cu mana usor umeda, rupem bucatele din aluat carora le vom da o forma aplatizata. Punem in centrul fiecareia cate o jumatate de pruna, apoi inchidem aluatul si ii dam o forma de galusca.Punem galustele in oala, cate 3-4 deodata, si le fierbem pana cand se ridica singure la suprafata. Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile, astfel incat sa fie perfect invelite in crocantul pesmet.

Le servim dupa ce s-au racit complet.

Le puteti manca si calde, dar reci sunt divine!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>