fbpx

Prajitura arlechin

Pentru foi aveți nevoie de:

550g faină albă, cernută,
¼ linguriță sare,
½ linguriță praf de copt,
250g unt la temperatura camerei,
150g zahăr pudră,
2 ouă,
1 linguriță extract de vanilie,
200g smântână de fermentare.

Mixați untul, zahărul și vanilia într-un bol pentru câteva minute până devine cremos. Adăugați ouăle întregi și mixați bine apoi încorporați smântâna și amestecați bine. Adăugați făina, sarea și praful de copt și amestecați cu o spatulă doar cât să formați aluatul, dar nu-l frământați. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați la rece pentru 1 oră. Transferați aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată și împărțiți-l în patru. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire de câțiva milimetri. Pentru a vă ușura munca, întindeți aluatul între două foi de hârtie de copt. Coaceți foile pe dosul tăvii în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 8-10 minute sau până devin ușor aurii pe margini.

Pentru a umple prăjitura, veți avea nevoie de 2 feluri din gemul preferat, gem de cireșe amărui și jeleu de coacăze în cazul meu, dar puteți folosi orice gem ori marmeladă. Întindeți un strat subțire de gem între foi și așezați-le într-o tavă. Acoperiți prăjitura umplută cu folie alimentară apoi puneți deasupra o greutate și lăsați o noapte să se frăgezească într-un loc răcoros, precum cămara.
Pentru glazură și decor aveți nevoie de: 3 gălbenușuri, 100g zahăr pudră, ½ linguriță extract de vanilie, o mână bună de fructe uscate amestecate, fâșii de coajă de portocală, nuci sau fistic tocat.

Mixați gălbenușurile cu zahărul pudră până își dublează volumul și devin spumoase, deschise la culoare. Adăugați extractul de vanilie, apoi întindeți glazura peste prajitură. Acoperiți cu fructe uscate, fâșii de portocală, nuci și fistic tocat și dați la cuptor la 180C pentru 5 minute. Lăsați să se răcească, apoi tăiați cuburi.
Să aveți poftă!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>