– 5 banane,
– 25 pişcoturi,
– 2 căni de lapte,
– 2 linguri cu vârf de făină,
– 50 g unt,
– 1 plic de gelatina,
– 1/2 linguriţă esenţă de vanilie,
– coajă rasă de 1/2 de portocală,
– 200 g frişcă,
– ciocolată rasă sau fructe
Punem la fiert laptele cu zahărul şi făina într-o oală şi amestecăm cu un tel. Atunci când începe să se îngroaşe o luăm de pe foc şi punem untul. Trebuie să amestecăm până se topeşte, iar apoi, câteva linguri din această cremă le punem să fiarbă cu un plic de gelatină, timp de un minut. Adăugăm peste gelatină câteva linguri din crema fiartă şi amestecăm compoziţia. Apoi punem încă două linguri şi continuăm să amestecăm.
La final turnăm gelatina peste compoziţia de lapte şi făină. Trebuie să adăugăm amestecul de la două banane, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi amestecăm în continuare. Învelim un vas în folie de celofan şi punem un strat de pişcoturi, unul de budinca şi unul de banane. Lăsăm prăjitura la frigider pentru minim 6 ore.
Poftă bună!
Comentarii recente