Aveți nevoie de: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă, tocată, 2 căței de usturoi, tocați, 1 morcov, tăiat cuburi, 1 rădăcină patrunjel, tăiată cuburi, 1 rădăcină țelină, curățată și tăiată cuburi, 1 ardei gras roșu, tocat, 1 linguriță pudră de chimion, ½ linguriță pudră de chili, ½ linguriță turmeric, ¼ linguriță scorțișoară măcinată, ¼ linguriță ghimbir pudră, 2 rosii, curățate și tăiate cuburi, aproximativ 200g linte verde, spălată bine, 6 căni de apă, 1 lămâie, sare și piper după gust, pătrunjel și iaurt pentru servire.
Încălziți uleiul într-o oală suficient de încăpătoare. Adăugați ceapa și usturoiul și sotați 2-3 minute până devin ușor translucente. Adăugați morcovul, pătrunjelul rădăcină, țelina și ardeiul gras și continuați să gătiți câteva minute, apoi încorporați condimentele. Adăugați roșiile, lintea și apa, apoi asezonați cu sare și piper. Fierbeți pentru 20-30 minute până lintea se înmoaie, apoi adăugați zeama de lămâie și luați de pe foc.
Serviți supa caldă sau rece cu pătrunjel tocat și o lingură de iaurt
Comentarii recente