Ingrediente:
250 g crema mascarpone
4 oua, separate
60 g zahar tos
125 ml cafea concentrata, rece
4 linguri rom
cca 30 piscoturi
75 g ciocolata amaruie
2 lingurite cacao
Mod de preparare:
1 – Frecati crema mascarpone pana devine spumoasa. Intr-un alt bol, frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce amestecul devine cremos si apoi adaugati crema mascarpone. Separat, bateti albusurile spuma. Cu miscari ascendente, incorporati-le in compozitia cu galbenusuri.
2 – Intr-un bol, amestecati cafeaua si romul si inmuiati complet 15 piscoturi (aveti grija sa fie bine imbibate, dar sa nu se sfarame). Asezati-le intr-un strat la baza unui vas de servit.
3 – Turnati deasupra jumatate din compozitie. Inmuiati piscoturile ramase si asezati-le intr-un strat, deasupra cremei. Bateti usor vasul de masa pentru ca piscoturile sa se aseze mai bine. Dati la rece minimum 3 ore sau preferabil peste noapte.
In momentul servirii, presarati deasupra ciocolata rasa si cerneti pudra de cacao.
Sfat util
Pentru a putea fi rasa, ciocolata trebuie sa fie tare. Daca este necesar, tineti-o la congelator timp de 20 minute, inainte de folosire.
Pentru ornat, puteti folosi ciocolata alba sau spirale de ciocolata alba si amaruie.
Puteti orna tiramisu cu cateva boabe de cafea, trase in ciocolata.
Pofta buna!
Comentarii recente