fbpx

Tort surpriza

INGREDIENTE

PENTRU CARAMEL

– 5 linguri de zahar
… care se caramelizeaza usor in alt vas,
apoi se toarna in forma de Gugalhopf,
unsa bine in prealabil cu ulei.

ATENTIE LA TEMPERATURA FOARTE RIDICATA!!!

INGREDIENTE

PENTRU CHECUL DE CIOCOLATA
– 150 g de ciocolata amaruie
– 80 g de unt 80%
– 3 oua
– 120 g de zahar
– 80 g de faina
– 2 linguri cu varf de cacao
– 1 lingurita de praf de copt
– sare

INGREDIENTE PENTRU FLAN

– 1 cutie de 400 de g de lapte condensat indulcit
– 1/2 cup de lapte evaporat
– 1/2 cup lapte integral
– 4 oua
– 1 lingurita de extract natural de portocale

PREPARARE CHEC DE CIOCOLATA

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe Bain-Marie.

Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Se adauga ciocolata topita cu untul, 
apoi se cern deasupra ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si sarea)

Aluat obtinut se toarna peste caramelul racit din forma.

PREPARARE FLAN

Se mixeaza ouale intregi cu cele trei tipuri de lapte.
Compozitia lichida astfel obtinuta se toarna peste aluatul de chec, folosindu-ne de o spatula peste care se toarna usor firul lichidului, astfel evitand amestecarea celor doua straturi.

Forma de Gugalhopf se aseaza intr-o tava plina cu apa fierbine, pentru crearea efectului de Bain-Marie.

Se introduce cu grija in cuptorul incins la 180 grade Celsius,  si se coace timp de cca. 50 de minute.

Surprize-Surprize!!!

In timpul coacerii, cele doua straturi fac schimb de “poarta”.iar la final, sucirea asta da un aspect spectaculor preparatului, asta dandui si denumirea de PRAJITURA IMPOSIBILA, stratul de flan ajungand in contact cu caramelul.

Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou de servire, se admira cat mai bine, ca n-are viata lunga

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>